Kun ei tee mieli leipää, teen aina näitä pannukakkuja: ei hiivaa ja ne maistuvat upeilta (REKISSI)!

Erinomainen ja erityisen nopea hiivaton leivän korvike, jota voi tehdä milloin vain, kun himo kotitekoiseen leipään iskee tai kotona on pulaa tuoreesta leivästä.

Resepti Eda na любой Vkus on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Erinomainen vaihtoehto klassiselle leivonnaiselle

Kefiiripannukakut ovat ihanteellinen ratkaisu päivittäiseen herkkusateeseen. Ne ovat paitsi helppoja valmistaa, myös erittäin maukkaita.

Kefiirin ansiosta taikina saa ihanan kuohkeuden ja herkän maun. Lisäksi sinun ei tarvitse odottaa taikinan kohoamista, kuten klassisissa hiivaleivonnaisissa.

Nämä pannukakut sopivat erinomaisesti aamiaiseksi, brunssille tai pääruoan lisukkeeksi. Tehdään tämä nopea ja maukas herkku yhdessä!

Tarvitaan (8 kappaletta):

kefiiri – 500 g.

ruokasooda – 5 g.

suola – 4 g.

jauhot – 600 g.

kasviöljy – 15 ml.

vähä maitoa (kefiiri, muna) – hankaamista varten.

Menettely:

Sekoita kulhossa kefiiri leivinjauheen, jauhojen ja suolan kanssa.

Tee tasainen taikina ja vaivaa se jauhotetulla alustalla.

Sivele se öljyllä, jotta tahmeaa massaa on helpompi käsitellä.

Laita taikina kulhoon, peitä se ja anna levätä 20 minuuttia.

Jaa sitten taikina pienempiin annoksiin.

Muotoile niistä pannukakkuja.

Tee sormin pieniä reikiä pannukakkuihin ja sivele niitä hieman maidolla (kokeilin myös munankeltuaisella).

Paista esilämmitetyssä uunissa 230-250 asteessa 10-15 minuuttia.

Sivelin pannukakut myös strudelin paistosta jääneellä munankeltuaisella ennen paistamista.

Mutta niitä ei ole pakko sivellä ollenkaan, ne ovat herkullisia sellaisinaan.

Miten tehdä yksinkertainen pannukakkutaikina?

Kefiiripannukakkutaikinan perustaikina on erittäin helppo ja nopea valmistaa. On kuitenkin monia tapoja muunnella sitä ja antaa sille mielenkiintoinen maku.

Tässä muutamia vinkkejä:

Mausteet: Lisää taikinaan suosikkimausteitasi, kuten kuminaa, korianteria, chiliä tai mustapippuria.

Yrtit: Tuoreet tai kuivatut yrtit, kuten tilli, persilja tai ruohosipuli, antavat pannukakkuihin raikkaan maun.

Juusto: Juustoraaste (esimerkiksi Eidam-, mozzarella- tai parmesaanijuusto) antaen taikinaan maukkaan ja juustoisen täytteen.

Vihannekset: Silputtu porkkana, kesäkurpitsa tai sipuli tuovat pannukakkuihin raikkautta ja ravinteita.

Siemenet: Pellavansiemenet, chiasiemenet tai seesaminsiemenet lisäävät pannukakkuihin terveellisen annoksen omega-3-rasvahappoja ja kuitua.

Täytteet.

Kokeile ja löydä oma suosikkiaineosayhdistelmäsi!

Toivotamme sinulle maukkaita hetkiä! :-).

Video-ohjeet:

Aino

Author: Aino

Olen Aino, puutarhan ystävä ja luonnon kauneuden vaalija. Kirjoitan täällä vihreistä unelmistani, jakamalla vinkkejä ja ideoita, miten puutarhasi voi kukoistaa. Yhdessä voimme oppia lisää kasveista, maaperästä ja siitä, kuinka luoda täydellinen, elinvoimainen keidas.

One Reply to “Kun ei tee mieli leipää, teen aina näitä pannukakkuja: ei hiivaa ja ne maistuvat upeilta (REKISSI)!”

  1. Mitä jos haluaakin sen rapean leivän rakenteen eikä kevyttä pannukakkumaista lopputulosta? Ehdotettu resepti toki vaikuttaa nopealta ja kätevältä, mutta entä ne leivänystävät, jotka kaipaavat perinteisempää koostumusta? Ehkä voisi kokeilla jotain vaihtoehtoista taikinaa saadakseen erilaisen lopputuloksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *