Donitsit UUNISSA ilman öljyä: ne paistuvat täysin itsestään uunissa ja ovat upeita – vihdoin resepti, joka onnistuu aina!

Herkullisia kuohkeita munkkeja, jotka on täytetty Nutellalla tai suosikkihillolla.

Ne ovat helppoja ja herkullisia, rakastat niitä varmasti!

Tarvitsen:

1 kg tavallisia jauhoja.

0,6 l maitoa.

2 munankeltuaista.

6 ruokalusikallista rakeista sokeria.

15 dkg voita.

ripaus suolaa.

2 kuutiota hiivaa (tai kuivattu 2-3 pakkausta).

1 vanilja.

Seuraava:

Voi.

Nutella (tai hillo).

tomusokeria.

Menettely:

Valmista hapantaikinapohja ja anna sen nousta.

Sekoita kaikki ainekset keskenään, lisää kohonnut hapantaikinakastike.

Työstä taikina.

Anna kohota noin 1 tunti.

Kun se on kohonnut, kaulitse se noin 1,5 cm:n paksuiseksi.

Leikkaa lasilla tai keksien leikkuuveitsellä.

Aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Anna kohota 20 minuuttia.

Sitten painetaan kuppikupilla painauma kuhunkin ympyrään niin, ettei reikää tehdä pohjaan asti.

Jos haluat reiän, tee rohkeasti reikä myös donitsien sisälle, kuten minä tein.:-).

Ilman reikää olevat ovat parempia täytteeksi.

Laita uuniin paistumaan 170 asteeseen noin 13 minuutiksi..

On tarpeen testata, sillä kaikki uunit eivät leivo samalla tavalla.

Vielä kuumana sivele voilla, laita reikiin Nutellaa tai hilloa ja ripottele päälle tomusokeria.

Ne ovat herkullisia – kokeilin täyttää ne Nutellalla ennen leipomista ja nekin olivat herkullisia.

Hyvää makua toivottaen:-).

Aino

Author: Aino

Olen Aino, puutarhan ystävä ja luonnon kauneuden vaalija. Kirjoitan täällä vihreistä unelmistani, jakamalla vinkkejä ja ideoita, miten puutarhasi voi kukoistaa. Yhdessä voimme oppia lisää kasveista, maaperästä ja siitä, kuinka luoda täydellinen, elinvoimainen keidas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *