Puolalaiset punajuuret – kuuluisa maku: Erikoisuus punajuurista, valkosipulista ja upeasta suolavedestä, maistat huomenna!

Meillä on tätä salaattia kotona rakastamme sitä, se on tuoksuva ja täynnä vitamiineja.

Jos haluat kokeilla pienemmästä erästä, kokeile rohkeasti vain 1-2 kuppia aluksi ja katso itse.

Sain reseptin tädiltäni Puolasta, se on huippu punajuuriresepti.

Viime vuonna teimme vain pari purkkia ja käytimme ne heti loppuun, tänä vuonna tein erän , jonka täytyy riittää ainakin koko vuodeksi.:-).

Ei vain herkkua vaan myös ihme terveydelle

Pikkelöity punajuuri on suosittu lisuke moniin ruokiin, mutta sillä on myös merkittäviä terveysvaikutuksia.Ainutlaatuisen ravintoainekoostumuksensa ansiosta se voi vaikuttaa myönteisesti terveyteesi.

Miksi marinoitu punajuuri on hyväksi terveydellesi:

Runsas antioksidanttien lähde: Punajuurten punainen väri kertoo korkeasta antioksidanttien, kuten betalaiinien, pitoisuudesta.Nämä aineet auttavat suojaamaan soluja vaurioilta ja vähentävät kroonisten sairauksien riskiä.

Parantaa verenkiertoa: Punajuurten sisältämät nitraatit muuntuvat elimistössä typpioksidiksi, joka laajentaa verisuonia ja parantaa verenkiertoa.Tämä voi vähentää verenpainetta ja sydänsairauksien riskiä.

Tukee ruoansulatusta : Nauriiden sisältämä kuitu edistää tervettä ruoansulatusta ja ehkäisee ummetusta.

Runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita: Punajuuri on hyvä B-vitamiinien, C-vitamiinin, kaliumin ja folaatin lähde.Nämä ravintoaineet tukevat immuunijärjestelmää, sydämen terveyttä ja punasolujen tuotantoa.

Anti-inflammatoriset vaikutukset: Joidenkin tutkimusten mukaan punajuuren sisältämillä aineilla voi olla anti-inflammatorisia vaikutuksia, joista voi olla hyötyä erilaisissa tulehdussairauksissa.

Pikkelöityihin punajuuriin tarvitaan:

10 kg punajuurta.

Öljy ja omenaviinietikka.

Edelleen.

5 KL Anis.

5 KL kumina.

5 KL fenkolia.

1 pieni valkosipulin pää.

10 rkl piparjuurta.

2 litraa vettä.

1 litra etikkaa.

100 g suolaa.

350 g sokeria.

Menettely:

Pese punajuuret, laita ne foliosta tehtyihin pusseihin ja pirskota päälle hieman öljyä ja omenaviinietikkaa.

Sulje, aseta leivinpaperille ja paista enintään puolitoista tuntia 170°F , koosta riippuen.

Keitä erikseen anis, kumina ja fenkoli noin puolessa litrassa vettä ja siivilöi, jotta saat kirkkaan suolaveden.

Tee etikkasuolaliuos sokerista ja suolasta ja kaada molemmat suolaliuokset raastettujen punajuurten päälle.

Sekoita kaikki hyvin ja lisää raastettu piparjuuri, murskattu valkosipuli ja sekoita uudelleen, anna tekeytyä noin 15 minuuttia ja täytä purkit.

Steriloi enintään 90 asteen lämpötilassa. 15-20 minuuttia.

Tästä erästä sain 12 lasia 720 ml ja 8 lasia 350 ml.

Toivotamme teille hyvää makua! :-).

Aino

Author: Aino

Olen Aino, puutarhan ystävä ja luonnon kauneuden vaalija. Kirjoitan täällä vihreistä unelmistani, jakamalla vinkkejä ja ideoita, miten puutarhasi voi kukoistaa. Yhdessä voimme oppia lisää kasveista, maaperästä ja siitä, kuinka luoda täydellinen, elinvoimainen keidas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *