Yhdestä taikinasta voit leipoa muffinsseja, kakun ja erinomaisen kakun.
Voit lisätä suklaata, hedelmiä, pähkinöitä – ihan mitä haluat.
Jos teet kakun, tuplaa määrä.
Tarvitsemme:
200 g tavallisia jauhoja T 650.
100 g kidesokeria.
2 tl leivinjauhetta.
1/2 pakettia vaniljasokeria.
1 keskikokoinen muna.
120 g maitoa.
120 g öljyä.
1 lusikallinen kaakaota (ei kasattu).
Toimenpide:
Taikinan valmistus on hyvin yksinkertaista, yhdessä kulhossa sekoitetaan kuivat aineet paitsi kaakao ja toisessa neste paitsi öljy.
Yhdistä molemmat materiaalit ja sekoita hyvin vispilällä.
Kaada seokseen vähitellen öljyä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Sitten jaamme taikinan kahteen osaan ja sekoitetaan kaakao. yhdeksi.
Vuoraa muffinipelti paperikoreilla tai voitele ja ripottele päälle jauhoja.
Asettele valkoista ja tummaa taikinaa vuorotellen, mutta älä päälle asti , koska muffinit kohoavat paistaessa.
Taikina voidaan tehdä sileäksi myös hedelmillä tai vaikkapa suklaapaloilla.
Vaihtoehtoja on monia.Tästä erästä tulee noin 9 isompaa ja 12 pienempää muffinia.
Samasta taikinasta teen myös seeprakakun.
Sekoita irtonaiset aineet: jauhot (siivilöity), sokeri, 2 rkl leivinjauhetta, 1/2 pakettia vaniljasokeria.
Sekoita maito erikseen kananmunaan ja sekoita irtonaiseen seokseen.
Olen aina sekoittanut vain käsin, mutta tässä reseptissä käytetään sekoitinta.
2-3 minuutin ”sekoittamisen”-) jälkeen ”sekoitamme” ja öljyä.Taikinan koostumus on jäykempää.
Täytä kupit noin puoliväliin sillä ja paina joukkoon hienonnettu suklaa.
Paista 200 °C 15 – 20 min.
Toivotamme hyvää ruokahalua! :-).