Olen muutaman viime vuoden aikana huomannut, miten paljon päälaelle laskettavat kukat ilostuttavat kantajaansa, mutta ennen kaikkea saavat oman seppeleen tekijän yllättyneeksi käsillä tekemisen helppoudesta. Monet ihmiset, jotka ovat tulleet työpajoihini, ovat sitoneet kukkaseppeleen ensimmäistä kertaa elämässään, ja epäröinnin jälkeen poistuneet paikalta päät pystyssä ja itsevarmoina.

Kauniin seppeleen tekeminen ei ole vaikeaa, kun luonto tarjoaa meille niin paljon väriloistoa ja erilaisten muotojen sinfoniaa. Oli kesä tai talvi, ulkoa löytyy materiaalia kukista heiniin ja havuista käpyihin. Ja kukkakaupoista tietysti saa ne kirsikat kakun päälle.

Minulle, amatööri-sitojalle, kukkapäähineiden tekemiseen toimii parhaiten rautalanka. Ja pohjaksi joko nuoret, taipuisat puun versot, joita emopuut pukkaavat juurilleen tai sitten saniaiset, kuten kotkansiivet ja sananjalat. Niistä sitten sidon päähäni napakasti sopivan renkaan, johon alan kukka tai heinä kerrallaan kiinnittää koristeita – yleensä samaa pitkää rautalankaa käyttäen, sitä välissä katkaisematta.

Uudenvuoden seppeleeksi sopisi vaikka havut, risut, heinät sekä muutama värikäs kukka kuin ilotulitteiksi. Ethän epäröi, kasveista ei ole mahdollista tehdä mitään rumaa, ne ovat tehneet jo suurimman osan työstä puolestasi.

Yllätyksellistä uutta vuotta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *