En tee enää klassista linzeriä, tämä on yksikkö: fantastinen vanukas taikina – keksit näyttävät kuin karkkikaupasta ja tuoksu keittiössä on sanoin kuvaamaton!

Herkullisia kotitekoisia linzer-keksejä vaniljakastikkeella, jotka valmistuvat muutamassa minuutissa ja maistuvat todella herkullisilta.

Leivonnainen näyttää kauniilta, maistuu mahtavalta ja koko keittiö tuoksuu vaniljalta, kokeile ehdottomasti.

Tarvitsen:

200 g tavallisia jauhoja.

100 g puolikarkeaa jauhoa.

150g tomusokeria.

250g voita.

3 vaniljavanukasta (3 x 37 g).

2 munankeltuaista.

2 ruokalusikallista rommia.

Täyttöä varten:.

Hillo.

Jam.

Nutella.

Karamellisalko.

Menettelytapa:

Sekoita kulhossa jauhot, pehmennetty voi ja vanukasjauhe.

Lisää myös munankeltuaiset ja rommi.

Vaivaa tasainen taikina.

Aseta sivuun jääkaappiin jäähtymään.

Kauli sitten taikina 3 – 4 mm:n paksuudeksi, leikkaan siitä seppeleitä tai muita muotoja.

Asetan leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Laitan aina samat muodot leivinpaperille, jotta ne paistuvat tasaisesti.

Paistan 180°:ssa noin 8 – 10 min (jokainen uuni paistaa eri tavalla – seuraa uunia).

Niiden pitäisi pysyä kauniin keltaisina, vain allaan vaaleanruskeiksi paistuneina.

Anna jäähtyä tasaisella alustalla.

Pidän kiinni paksummasta hillokerroksesta.

Jätä täytetyt tasaiselle alustalle seuraavaan päivään asti.

Säilytä vasta sitten viileässä paikassa.

Leivonnainen säilyy pitkään.

Taikina tarvitsee 2 – 3 päivää pehmentyäkseen.

Huomautus: .

Vaniljavanukkaan lisäksi voit lisätä muuta vanukasta mitä tahansa makua – jos käytät esimerkiksi mansikka- tai vadelmavanukasta, leivonnaiseen tulee ihana värisävy.

Jos käytät suklaavanukasta, suosittelen täyttämään linzerin Nutellalla ja koristelemaan sulatetulla suklaalla.

Toivotamme sinulle hyvää makua! :-).

Aino

Author: Aino

Olen Aino, puutarhan ystävä ja luonnon kauneuden vaalija. Kirjoitan täällä vihreistä unelmistani, jakamalla vinkkejä ja ideoita, miten puutarhasi voi kukoistaa. Yhdessä voimme oppia lisää kasveista, maaperästä ja siitä, kuinka luoda täydellinen, elinvoimainen keidas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *